miercuri, 5 februarie 2014

Evolutie fara Dumnezeu

Tinerilor, nu pot sa cred ca voi mai aveti prieteni imaginari de genul zmeilor, varcolacilor si centaurilor.

De ce nu cred in unicorni umani cu barba si mai batrani ca universul, e simplu... pentru ca nu exista O SINGURA DOVADA ca ar exista. Nu trebuie sa explic eu o negativa.

Singurul lucru care zice ca exista este o carte pentru..................... (a se completa dupa caz)
Amintesc doar cateva "fapte" din aceasta carte "morala"

Dumnezeu a facut ziua si noaptea in prima zi, si soarele cu luna in a 4-a
oamenii traiau aproape 1000 de ani (speranta de viata era sub 45, dar Matusalem 1000 de ani)
Om facut din pamant, femeie facuta din coasta, colac peste pupaza (sarpe vorbitor care ofera mere)
2 oameni =>> 4 rase umane majore si nicicum le combini nu ai cum sa zici ca provin din 2 (sunt destule feluri de asiatici, Caucazieni, Pigmei si Ameridieni si alti sudamericani.
(atentie se mai da reset inca o data pe Vremea lui Noe)
Asta intr-o suprafata de apartament a tinut toate animalele si hrana necesara lor mai mult de 40 de zile, cum, fara sa manance si sa se rahateasca, dar plantele? le-a lasat sa moara toate?
faceti si voi un experiment, luati doar 10 animale mari (rinocer, elefant, urs, camila, cangur (el nu ca nu exista animale la distanta mai mare de 800 km de Israel  in Biblie), vaci, struti si vedeti cati incap in apartament :)) (sau tot blocul), apoi puneti carnivore si ierbivore si vedeti ce iese, nu poti sa faci o ferma intr-un apartament ca nu rezisti 40 de zile, dar peste 6 000 000 specii animale terestre. (nu am vazut sa scrie ceva despre pasari, reptile si insecte, dar cred ca din astea nu mai exista).
Moise, toiag care se transforma in sarpe, tufis care vorbeste, mare care se despica in 2, ratacesc astia prin desert 40 de zile si drumul normal din egipt pana in Israel nu e mai lung de o saptamana. (10 porunci dintre care 2 morale - care ne dadeam seama si singuri ca nu ar trebui sa le facem: sa nu furi si sa nu ucizi), de ce nu zice nimic sa nu violezi sau sa nu minti? Prima porunca e mai idioata: Sa nu ai alti dumnezei inafara de mine, Adica? sunt mai multi?
Trecem peste, Isaac vrea sa isi ucida copilul ca aude soapte in cap.
Fecioara virgina naste un bastard, (Iisus)
asta face trucuri (baga draci in porci, merge pe apa, schimba apa in vin, inmulteste pestele si painile, reda vederea la orbi si invie morti) apoi el insusi invie si se inalta la cer. Serios?

Deci cu mintea din secolul XXI, nu vi se pare nimic ireal la basmele asta scrise de niste pescari betivi acum 2 000 de ani si pe voi inca va prosteste?


Revenind la biserica: Iisus zicea, conform Bibliei ca: Vindeti tot ce aveti si impartiti saracilor ca in cer va fi imparatia..., astia ce fac, strang tot leutul de la saraci (someri, bolnavi, batrani) si fac cladiri (case ale domnului). Zicea si el sa nu faci zeciuiala si i-a alungat si pe tipii aia din templu, pai astia te taxeaza de la botez pana la inmormantare.


Evolutie pe scurt:

Inca nu este sigur cum s-a format universul, teoria pe care o imbratisez eu este: din materie si antimaterie, a explodat si acum este in continua expansiune, va intrebati cum din nimic, pai pana la un proton de hidrogen, nu stu, dar dupa aia elementele au evoluat unele din altele, din 2 de hidrogen a aparut heliul si tot asa.

Universul a fost declansat sau facut de o fiinta invizibila, extraordinara?

El cum a fost creat? Daca s-a creat singur, nu asa s-a creat mai plauzibil universul?

Evolutia nu are nicio treaba cu facerea universului, in schimb incearca si imbogateste mereu cum s-au format bacteriile, din care nevertebratele, apoi vertebrate, pesti, amfibieni, mamifere si noi.

Crestini, noi nu suntem bucati de lut, dar nici maimute!
Suntem primate, adica noi avem acelasi stramos comun cu urangutanii, gorilele si Cimpanzeii (cu acestia suntem frati mai apropiati). La fel cum sunt Caii cu zebrele si magarii, intelegeti? Unde e ruda noastra comuna? A disparut de foarte mult timp (noroc ca mai gasim oase de la indivizi de pe parcursul evolutiei care de fiecare data explica evolutia), De ce au disparut, pai in fiecare zi dispar specii si apar altele noi, asa e natura (EVOLUEAZA), puteti cauta video pe youtube cu animale disparute in ultima suta de ani si vedeti ca va apuca tristetea.

Nu am probleme cu religiosii, am probleme cu sugativele care se hranesc cu banii din taxele mele, cu banii statului care ar trebui sa ajunga la cetateni (cercerare, medicina, educatie,transporturi , etc...) nu in cladiri, eu as darama mare parte a bisericilor noi si le-as super proteja pe cele din patrimoniul Unesco, ala e adevaratul crestinism, nu acum, ceea ce este o afacere.

Religia este imorala, stim destul de bine ca nu trebuie sa facem rau, printre efectele religiei pot sa le amintesc pe cele negative de indepartare a oamenilor.

Cruciade-- Jihad---Atacuri teroriste
femeia este o sclava, sclavia in general e ok in biblie, la fel si violul
 Inchizitia

+(uri) sunt doar la niste preoti (care au tot respectul si sprijinul meu) care au cate o casa de copii, un azil de batrani si care sprijina comunitatea, nu batmani cu fusta si cu masini care s-ar putea sa nu mi le permit niciodata.

Daca ar fi un dumnezeu, rugati-l va rog sa opreasca razboaiele, bolile incurabile (sida, cancer) + cele virale, rugati-l sa nu se mai nasca handicapati de orice fel, rugati-l sa nu mai traim de pe o zi pe alta si nu imi ziceti ca este un Dumnezeu atot puternic care permite ca sa fie mancat de viu de catre o cioara un copil crestin african, sau care bea apa tulbure dintr-o urma lasata de pantof.

Stiinta omului progreseaza zilnic, sper doar ca suntem suficienti de constienti sa nu distrugem planeta asta care ne sustine, asta face stiinta zilnic (iti pune laptopul in brate pe internet) + http://www.tumblr.com/tagged/this-week-in-science dar Religia ce pnm face?


Tot timpul creationistii integreaza dinozauri si oameni in acelasi timp si aduc orice descoperire in povestea lor si tot cer verigi lipse (care se descopera mereu), exista cranii care sunt variante intermediare de la stramosul nostru comun cu maimutele si pana acum:

pe scurt si colorat, cum le place crestinilor, despre verisori: http://www.youtube.com/watch?v=nZIJrRvqqbo

Dar pentru mine cea mai frumoasa dovada a evolutiei si care nu poate fi contestata se afla in fiecare dintre noi si in Maimutele din video. Cine vrea sa o vada este vorba despre Retrovirusi (acestia au fost niste virusi foarte puternici care au decimat stramosii nostri si care probabil au purtat un rol important in evolutia noastra si in selectia naturala). Acesti virusi se gasesc in ADN-ul nostru si al maimutelor in acelasi loc, si nu o data ci de 3 ori, sansa ca sa se intample asta este sa alegi tu si un prieten fara sa va vorbiti, acelasi fir de iarba din toate campurile lumii, sau cum zice in video, sa alegi aceeasi pietricica din toate deserturile lumii de 2 ori.

Eu sunt pregatit oricand sa accept existenta oricarui Dumnezeu, cu o singura conditie: Sa existe o dovada, ca pana atunci si eu pot zice ca am un inorog violet invizibil in dulap care se comporta ca dumnezeu vostru(al lor), (si pot sa scriu si o carte ca sa fie la fel de plauzibil).

NU sunt ateu, sunt nereligios, la fel cum zici nealcolic sau nefumator. Nu sunt "fara dumnezeu"sau "impotriva dumnezeilor" sunt pur si simplu sceptic si rational.

P.S. Pot sa dau mult mai multe exemple de greseli din Biblie (pentru ca am citito, fata de multi dintre crestini, care nu au procedat la fel), si de asemenea din afacerile bisericii.

Maine-alalta  o sa imi fac biserica (religia) mea si o sa vand orice ca fiind obiect de cult (ca vezi bine statul nu impoziteaza spiritualul).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu