marți, 17 septembrie 2013

Religia predata de cunoscatori ai religilor

Eu sunt necredincios, asimilez idolatria personaje imaginare cu nesiguranta si deranjament mintal, nu inteleg cum poti sa traiesti stiind ca singurul lucru care te opreste sa faci ceva rau este un basm (nici macar legenda) scris de niste ciobani si pescari "vampiri" acum doua milenii, ar trebui sa se scoata religia din scoli si sa fie introdusa o ora optionala de Istorie a religiilor, la care sa fie acceptati profesori care cunosc religiile, care cunosc istoria artei pentru ca cele doua merg mana in mana chiar si azi cand se picteaza biserici cu milioane de euro, si sa nu fie religie confesionala care ar putea sa se desfasore duminica in biserica nu in institutia statului.
Daca ai o facultate, sau vrei sa ajuti omenirea (in cazul nostru Romania), incaseaza un glont si fi profesor de religie (sau ce denumire va avea), copii nu trebuie sa fie indoctrinati, trebuie sa li se ofere informatii si apoi ei sa poata trage concluziile, nici nu cred ca trebuie invatati sa gandeasca, pentru ca as vrea sa cerceteze si din aia sa ii invete sa gandeasca. Cea mai buna metoda pentru a face o lume mai buna si a face copii rationali este sa ii obligati sa citeasca Biblia, pentru ca aceasta carte intre 10 si 13 ani m-a facut sa imi pun intrebari si sa renunt la religie dupa ce in clasa a IV-a aveam un caiet cu iconite lipite facut de mine (si inca il am).
Chestii ciudate arhicunoscute conform bibliei: dumnezeu a facut lumina in prima zi si soarele in ziua a 4-a, existam astazi doar din cauza a doua familii incenstuase, pe o nava mai mica decat jumatate de teren de fotbal a fost cate o pereche de animale si pasari din toata lumea (inclusiv elefanti) cu mancare pregatita, asternut si apa dulce si nu se mancau intre ele sau baligau, toate fertile si niciuna nu a suferit vreun accident, sa nu uitam toate animalele sunt incestuase:, megem mai departe, cum sa iti ceara Dumnezeu sa iti omori copilul ca pe Isaac, cum sa permita uciderea copiilor din Bethleem, uciderea tuturor oamenilor inafarade Noe si familia, cum sa permita atatea razboie si boli daca e autoputernic, de ce l-ai crea pe Satana daca esti bun? In prima porunca zici: Sa nu ai alti dumnezei inafara de mine, si inainte ziceai ca esti singurul, dar pe ceilalti zei cine i-a facut? Cum sa citesti porunca 1 si sa nu iti pui intrebari, aseara ma gandeam la Fecioara Maria, ca e cel mai celebru caz de inseminare artificiala :)).
Eu fac bine pentru ca ma simt bine cand fac bine, pentru ca imi place sa ajut oamenii si sa ii fac sa zambeasca, pentru ca zambetul lor ma face si pe mine sa zambesc nu pentru ca cineva ma trimite in iad sau rai, fac astea pentru ca daca nu le-am face toti ar fi iadul aici pe pamant si moartea ar fi doar o eliberare. Din pacate nu o sa traiesc pe veci dar macar ideile vor ramane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu