duminică, 15 septembrie 2013

Asociatie de Conserve si Muraturi

Pe baza retetelor gasite, testate si impartasite sa facem si pentru comercializare (pentru a obtine fonduri pentru taxele care le avem de platit si pentru tehnologie), nu stiu daca se poate face un fel de asociatie care face Conserve si  Muraturi si cu activitate prin toata tara (unde sunt membrii asociatiei).

Concret:
folosind produse bio facem dupa aceleasi retete indiferent unde suntem dar de exemplu pot sa fie 5 feluri de ardei iuti, dar sa fie clar care reteta este la fiecare: de ex Ardei iuti Corina altii sa fie Florina altii Laura, etc, pentru ca daca le cauta cineva sa stie de care ii plac, singurul risc este sa te copieze marea industrie, dar diferenta e ca sunt produse local, ei nu le pot face de 10 feluri, ca ar avea costuri enorme, data de expirare e prelungita deci e timp de comercializare.
Preturile vor fi la alegerea producatorului, la fel si borcanele, sau se poate incerca o metoda de buy back daca este criza de ele sau de imprumut de la alt producator:
-se vor gasi metode de sterilizare prin fierbere etc, care le vom discuta si testa
- metoda de buy back, primesti 5% din pret daca aduci borcan la schimb sau alta cifra, in functie de produs X borcane si primesti unul plin, nici nu conteaza forma borcanelor, pentru ca pretul il pui in functie de ml sau de costuri.
-comercializarea se va face saptamanal (daca nu se formeaza brand principal), tot timpul anului, in zilele de piata (vineri, sambata, duminica), fiecare face cum vrea si cat vrea, toate castigurile nu le imparte cu nimeni.
-ar fi totul ca o franciza dar fara franciza, nu stiu daca exista costuri dupa initiere pentru ca fiecare e pe cont propriu dar se ajuta pe grup, se discuta, se lauda, se prezinta strategii de marcheting, se lauda, poate ar trebui sa fie o fundatie si care sa stranga bani din profit donat de doritori si care sa consilieze si aduca in randurile noastre a taranilor de exemplu in functie de nivelul de cererea produselor.
-avantajul unei gandiri globale <de exemplu Ardei iuti (insert brand here) Ioana> este ca omul, daca merge in vizita in alt oras sau daca are prieteni in alt oras si iti lauda produsul ii face vanzare unui alt membru si viceversa.
-dezavantajul ar fi daca nu se respecta principiile de la care a pornit de catre membrii, de exemplu sterilizarea, produsele nu sunt de calitate, retetele nu sunt apropiate cu denumirea, s.a.

Avantajul clar e ca ai cu cine impartasii opinii, nu mai esti singur, creezi un nume prin care sa fii identificat.

Ca sa faci de unul singur trebuie urmatoarele acte, ca sa facem impreuna trebuie tot acelea dar facute o singura data si nu de fiecare in parte:

Pentru a produce si vinde muraturi, gemuri, dulceturi, siropuri etc., este nevoie in primul rand sa va infiintati o firma, o Intreprindere Individuala sau o asociatie. Spatiul de productie trebuie sa fie amenajat si dotat conform legii si pentru el sunt necesare anumite aprobari. De asemenea, atentie la igiena, imbracaminte de protectie si act medical care sa dovedeasca starea de sanatate.

In plus, este nevoie de licenta de productie de la Ministerul Agriculturii.
Va recomand sa cititi reglementarile ANSVA - www.ansv.ro:

- Ordin nr. 203 din 20 decembrie 2007 privind aprobarea Instructiunilor pentru organizarea si desfasurarea activitatii de control oficial in unitatile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare si comercializare a produselor si subproduselor alimentare de origine nonanimala
DetaLii: http://www.ansvsa.ro/documente/legislatie_specifica/ORDIN%20nr.%20203_2007.htm

- Ordin privind modificarea si completarea Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind procedura de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a activitatilor de obtinere si de vanzare directa si/sau cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala sau nonanimala, precum si a activitatilor de productie, procesare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare de origine nonanimala aprobata prin Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 111/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
Detalii: http://www.ansvsa.ro/documente/admin/Modificare%20Ordin%20111_33015ro.pdf
La acest link -  http://www.ansvsa.ro/?pag=17 - veti gasi modelele de cereri de inregistrare si autorizare elimebare de ANSVA.


update: Am mai gasit ceva: http://ideideafaceri.manager.ro/articole/idei-de-afaceri/afacere-profitabila-cu-legume-bio-in-stare-naturala-sau-in-conserve-681.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu