Eu sunt un eretic, mananc castravetii aia mici (cornichon) cu totul in salate (pai murati tot asa ii mananci). Vreau sa incep sa prepar toate legumele care au coaja subtire fara sa le mai curat, de exemplu la morcovi, cartofi, ridichi, vinete ca deja mancam coaja cand vine vorba de rosii, ardei, gogosari.
Eu mananc si fructele cu coaja si compotul de mere il fac cu tot cu coaja, nu vad rostul sa decojesti marul din moment ce nu decojesti para, corcodusa, nectarina sau pruna.
Simplu, de acum cand voi face mancare voi curata la radacinoase doar defectele, le voi spala bine si apoi le voi face bucatele ca in mod normal, din cate stiu coaja e mult mai bogata in vitamine decat miezul si mancarea va iesi mai gustoasa si sanatoasa. Singurul lucru care ar fi contra e faptul ca la legumele industriale sunt sanse mari ca acesta coaja sa fie plina de chimicale, dar la legumele crescute in propria gradina nu vad care ar fi problema.
Pofta buna.
vei avea surpriza sa constati, mancand morcovi/telina/radacina de patrunjel doar spalate bine, ca-s muuult mai gustoase. iar supei de pui ii dau un gust usor picant (de fapt, pare mai concentrata) - pont primit de mine de la o doamna venerabila care la randul ei l-a primit de la un bucatar francez prin anii 60.
RăspundețiȘtergere