duminică, 12 ianuarie 2020

Tocaninta de carne (miel) si cartofi

Se incepe cu ceapa tocata, se pune la prajit in untura sau ulei de care va place,  intre timp ce se caleste ceapa puteri sa tocati carnea si din cand in cand amestecati cealpa sa nu se arda. Cand ajunge caramelizata (maro) se pune boia si se mai amesteca sa se omogenizeze. Urmatorul pas e sa limpezim carnea si sa o punem peste, se poate pune si oasele sa fie gustul mai bun si oricum au carne pe ele. Amestecam 1-2 minute si apoi punem apa sa treaca peste carne si lasam la fiert o ora.
Dupa ce trece ora si amestecam de 2-3 ori in acest interval,spalam cartofii si mai adaugam piper si sare. Lasam totul impreuna la fiert 40 minute pana sunt gata cartofii si preparatul este gata.

Se serveste cu ceapa si sare sau muraturi

Pe parcurs se pot puen si alte chestii cum ar fi morcovi, sos de rosii, alte legume sau condimente dar devine papricas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu