joi, 9 iulie 2015

Canapea Smart - Primul prototip de canapea isteata

Aceasta canapea este prima realizata de mine, de la idee pana la finalitate, a fost realizata manual, doar pal, spuma poliuretanica, material textil, capse tapiterie, holsuruburi si accesorii (balamale, picioare, suporti polita). Prototipul nu are cusaturi, dar produsele de serie vor avea, pentru rezistenta mai mare si un aspect mai ingrijit si material textil mai intins (nu cred ca e rau pentru prima canapea tapitata de mine si fara cusaturi).

Canapeaua aceasta este speciala pentru ca e si coltar in acelasi timp dar si biblioteca, este coltar pentru ca ai posibilitatea sa alegi cat de deschisa sa fie, poti o jumatate sa o inchizi si una sa o deschizi, astfel se pot gasi multe pozitii in care sa relaxezi. Se poate inchide complet si deschide complet oferind un spatiu de dormit de 190 cm inaltime si 140 cm latime.

Bratele sunt niste minibiblioteci, deasupra in linile oblice se poate tine telecomanda (in textil), in brate pe rafturile adanci doar de 13 cm se pot tine decoratii, cheile de la masina, paharul de la suc sau cafea sau carti daca au sub 26 cm latime, dar se pot tine si in picioare cateva (carti), canapeaua are 12 polite, care se pot muta in functie de nevoi.

Pretul de vanzare ar fi intre 1 000 lei si 1 500 (depinde de optimizare si rezistenta dorita), cu pal de 16 si in flux continuu se pot comercializa la 1 000 lei, cu pal de 18 la 1400. Bratele-biblioteca sunt din Pal Melaminat de 18 mm la ambele variante si in sute de culori.

Am ales fundul de PAL in detrimentul celui din PFL, pentru a creste rezistenta canapelei.


In prima fotografie se poate observa ideea de la care a pornit canapeaua, si anume: Ar fi frumos ca sa poti sa deschizi doar o jumatate de canapea sau sa stai langa copilul care doarme si sa citesti (ori sa-i citesti sa adoarma).

Aici avem canapeaua desfasurata, pentru versiunea de noapte sau cand avem musafiri, cu o latime de 140 cm este suficienta pentru 2 persoane adulte


Se poate accesa lada pe compartimente.


Versiunea de zi


Un profil cum se vede soatarul si faptul ca se pot muta politele pentru a obtine diferite spatii


Vedere din fata


Vedere din fata si cu marimea lazii. are o dimensiune de 190 X 60 X 23 cm.


Jumatate trasa, jumatate inchisa, probabil starea ei naturala.


O perspectiva din lateral semideschisa


Profil


Fotografie fara sertare pentru a se observa dimenziunea lazii, de asemenea se pot observa si politele de la rafturi.


2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Din pacate deocamdata sunt 1 500 lei, dar ma chinui sa vad cum fac sa pot sa le produc macar la 1 200. Prototipul nu il vand fara 3 000 lei, si l-as cumpara inapoi cu vreo 4 000 Lei. Ori poate o sa ma angajeze ceva firma mare si o sa il produca ea pentru publicul larg, cine stie.

      Ștergere